- Roman Eğitim Fonu Burs Programı için Eğitmenler Aranıyor!
- Ekip Arkadaşları Arıyoruz!
- Roman Eğitim Fonu Burs Başvuruları 15 Mart'a Uzatıldı!
- Roman Eğitim Fonu Burs Programı için Mentorler Aranıyor!
- Roman Eğitim Fonu Burs Programı için Değerlendirme Kurulu Üyeleri Aranıyor!
- En Roman Dostu Belediye Başkanı Aday Başvuruları Başladı!
- Roman Eğitim Fonu Burs Başvuruları Başladı!
- COVID-19’un Türkiye’deki Roman Toplulukları Üzerindeki Sosyo-Ekonomik Etki Araştırması Raporu İngilizce Olarak Yayınlandı.
- Romanlar Sorunlarına Çözüm Bekliyor
- 6 Şubat 2023’te Yaşanan Kahramanmaraş Depremleri Sonrası İhtiyaç Analizi
- Roman Entegrasyonu için AB Ödülü başvuruları açıldı.
- RODA Kapasite Geliştirme Uzmanı Sertaç Işık'tan Türkiye Esnaf Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Sayın Bendevi Palandöken'e Ziyaret
- RODA Kapasite Geliştirme Uzmanı Sertaç Işık ve Milletvekili Sayın Cemal Bekle'den Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Sayın Fatma Varank'a Ziyaret
- RODA Kapasite Geliştirme Uzmanı Sertaç Işık Roman Milletvekilleri ile Bir Araya Geldi
- RODA Üyeleri Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ni Ziyaret Etti
- RODA'dan Geri Dönüşüm Atık Kooperatifi’nin Genel Koordinatörü Sayın Çiğdem Cengiz'e Ziyaret
- RODA'dan Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Başkanı Sayın Adem Ceylan'a Ziyaret
- RODA Ankara temasları başladı
- Pandemi Döneminde Roman Çocukların Eğitime Erişimi
- Roman çocuklar
- ROMAN ÇOCUKLARIN EĞİTİME ERİŞİMİ, PANDEMİDE YÜZDE 2’LERE KADAR DÜŞTÜ: “ÇOCUKLAR HAYAL KURMAYI BIRAKMIŞLAR”
- Elmas Arus, Kültürhane'nin konuğu oldu.
- Roman Diyalog Ağı Üyeleri Mersin’de
- “Buçuk” Belgeseli Kültürhane Mersin‘de Gösterildi.
- Roman Diyalog Ağı Olarak Adana’daki Üyelerimizle Görüşmelerimiz Devam Ediyor.
- Roman Diyalog Ağı Ekibi Adana’da
- Kültürhane Mersin'de Buçuk Gösterimi Gerçekleştirilecek
- RODA Yürütme Kurulu Üyesi Erdoğan Şener’i Ziyaret Ettik
- Roman Diyalog Ağı Üyeleri İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürü Ulaş Aydın ile Bir Araya Geldi
- RODA Üyeleri Balıkesir Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam ile Buluştu
Mülteciler Derneği’nin 15 Mayıs 2020 tarihli verilerine göre, Türkiye’de geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı 3 milyon 579 bin 332 kişi. Gayri resmi olarak 4 milyon Suriyelinin Türkiye’de yaşadığı belirtiliyor. Ucuz işgücü olarak çalıştırılan Suriyeli mülteciler, her türlü ayrımcılığa ve nefret söylemine maruz kalıyor. Yaşanan olayların sorumlusu olarak gösterilen Suriyeliler, bu nedenle her fırsatta saldırıya uğruyor, evleri, işyerleri talan ediliyor ve göçe zorlanıyor.
Mezopotamya Ajansı’ndan (MA) Hamdullah Kesen’in haberine göre; Sıfır Ayrımcılık Derneği Başkanı Elmas Arus, cezasızlık süreçlerinin hak ihlallerinin artmasına neden olduğunu söyledi.
Hedef Oluyorlar
Adana’da 19 Eylül 2019’da Dumlupınar Mahallesi’nde 11 yaşında bir çocuğa Suriyeli bir mültecinin cinsel saldırıda bulunduğu iddiası üzerine Kocavezir ve diğer mahallelerde Suriyeli mültecilere ait dükkanlara saldırı düzenlendi. Ev ve işyeri tahrip edildi. Olay nedeniyle Suriyeli mülteciler, günler sonra normal yaşantılarına dönebildi. Suriye rejim güçlerinin İdlib’in Seraqib ilçesinde 27 Şubat 2020’de TSK ve Türkiye destekli gruplara yönelik Rusya’nın desteğinde gerçekleştirdiği hava saldırısı ardından da bölge kentlerinde Suriyeli mültecilere saldırı düzenlenmişti.
Adana’da 18 Yaşındaki Genç Katledildi
Adana’nın Seyhan ilçesinde 27 Nisan’da “dur” ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis F.K. tarafından 18 yaşındaki Suriyeli Ali El Hemdan kalbinden vurularak öldürüldü. Sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ettiği ve üzerinde geçici kimliği bulunmaması nedeniyle kaçarken öldürülmüştü.
Son olarak da Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Uzunkavak Mahallesi’nde 7 Haziran’da Taha B. komşuları olan Suriyeli mülteci Yusuf ailesine saldırıda bulundu. Saldırı da 2 yaşındaki Halid Yusuf yaşamını yitirirken, Yusuf’un dedesi Muhammed Yusuf da ağır yaralandı. Yaşanan olayın Suriyelilere dair nefret söylemi neticesinde işlendiği belirtildi.
‘Ayrımcılıkla Mücadele Edeceğiz’
Sıfır Ayrımcılık Derneği Başkanı Elmas Arus, Suriyeli Yusuf’un öldürülmesinin bir yaşam hakkı ihlali olduğunu söyledi. Cezasızlıkla mücadele etme konusunda Hatay Barosu Çocuk Hakları Komisyonu başta olmak üzere tüm baroları adalete erişim sürecinde Yusuf ailesinin yanında olmaya çağıran Arus, “Adaletsizliğin, toplumsal yansıması olarak ele alabileceğimiz bu olayda caydırıcı cezaların verilmemesi nedeniyle ihlallerin arttığını görüyoruz. Çocuğa yönelik artan şiddet olaylarında cezasızlıkla mücadele edilmesi için daha etkin olunmasının gereğini ve önemini gösteren bu tür olayların tekrarlanmaması için davanın takibin son derece önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Mülteci Medyası